2023

 • 18 januari
  Symposium ‘Een zeker bestaan begint bij een betrouwbare overheid’.
  Iedereen heeft het erover en wil er wat aan doen: bestaansonzekerheid. Maar wat zeggen mensen die dit treft er zelf over? Kan de overheid hun vertrouwen nog krijgen? En kunnen we elkaar ook zonder overheid meer helpen?

  Graag nodigen we je uit voor het symposium ‘Een zeker bestaan begint bij een betrouwbare overheid’. We presenteren in deze bijeenkomst het e-magazine met de bevindingen uit het Amsterdamse programma Een (on)zeker bestaan in de stad van het Kenniscentrum Ongelijkheid. Daarin zetten we de cijfers op een rijtje, bevragen we mensen zelf, en kijken we hoe het beter kan. Thema’s zijn: de rol van levensgebeurtenissen, cumulatie van ongelijkheden, geld en werk, instantiekapitaal (of dealen met instanties) en verlies van vertrouwen.

  We zullen het magazine met aanbevelingen overhandigen aan wethouders Marjolein Moorman en Rutger Groot Wassink van de Gemeente Amsterdam en sluiten af met een panelgesprek waaraan Esmah Lahlah (Tweede Kamer GL/PvdA), Peter Heijkoop (wethouder Dordrecht/CDA) en Tim Versnel (wethouder Rotterdam/VVD) deelnemen.

  Met Marcel Ham (Tijdschrift Sociale Vraagstukken) als dagvoorzitter, programmaleiders Aisa Amagir (HvA) en Monique Kremer (UvA), Laura Michon & Hetty van Kempen (O&S), Josien Arts (UvA), Cora van Horssen (Nibud), Vasco Lub (zelfstandig onderzoeker) en ervaringsdeskundigen van Meetellen in Amsterdam.

  Datum: Donderdag 18 januari 2024
  Tijd: Inloop vanaf 13:45 uur.
  Symposium van 14:00-17:00 uur.
  Na afloop netwerken met hapjes en drankjes.
  Locatie: Hogeschool van Amsterdam, Kohnstammhuis, Kohnstammzaal (9e etage) Wibautstraat 2-3, 1091 GM, Amsterdam

  Meer informatie over het onderzoeksprogramma kun je hier vinden.
  Houd onze website of LinkedIn in de gaten voor updates over het programma en de sprekers. Wil jij erbij zijn? Meld je dan aan.

 

2022

 • 19 april
  Conferentie ‘Ik wil ook gewoon een normaal leven’.
  Hoe kunnen we ondersteuning aan jongvolwassenen met een lvb verbeteren, o.a. rond werk, geld en vrije tijd? En hoe zorgen we dat niet alleen professionals maar ook de overheid en de hele samenleving hieraan gaan bijdragen? Die vragen staan centraal op de conferentie ‘Ik wil ook gewoon een normaal leven’, georganiseerd door Movisie en het Ben Sajet Centrum. De conferentie vindt plaats op dinsdag 19 april van 13:30 tot 17:00 uur in Podium Mozaïek Amsterdam. Er is ook een livestream. Het event zal dus hybride plaatsvinden, wij hopen zo veel mogelijk mensen fysiek in Amsterdam te ontvangen.

  De conferentie vormt de afsluiting van het onderzoek ‘Meer op eigen benen in de etnisch diverse stad: een onderzoek naar de participatiekansen van jongvolwassen met een licht verstandelijke beperking.’
  Programma en aanmelden

 

2021

 • 30 november
  ‘Leven en zorgen in de grote stad. Hoe kan professionele zorg beter aansluiten bij mensen in de superdiverse samenleving?’. Presentatie onderzoeksresultaten Pakhuis de Zwijger
 • 4 oktober
  Lezing op KIS Jaarbijeenkomst Wijkgerichte aanpak op maat: ‘Maak een diagnose van de wijk’. Interview voorafgaand en terugkijken
 • 27 mei
  Samen integraal bouwen aan participatie. Webinar Movisie
 • 25 maart 
  State of the Art Conference 2021. This 8th edition of the annual SotA conference focuses on the international context of migration and displacement (policy).
 • 4 februari
  ‘Je start in de stad en eindigt in de wijk’, speciale editie Tijdschrift voor Sociale Vraagstukken overhandigd tijdens online-stedentocht. Movisie, 15:30 – 17:00 

2020