Online-stedentocht en TSV-special

“Corona heeft de wijk weer op de kaart gezet. Dat hadden Radboud Engbersen, expert bij Movisie en Monique Kremer, bijzonder hoogleraar Actief Burgerschap aan de Universiteit van Amsterdam en voorzitter van de Adviescommissie voor Vreemdelingenzaken, niet voorzien toen ze in de winter van 2018 voor het eerst op verkenning gingen naar de vele nieuwe gedaanten van de stad. Wel was toen al duidelijk dat de stad weer hot was, en vele adjectieven opgeplakt kreeg, van de inclusieve tot de gezonde stad.
Engbersen en Kremer namen er vier onder de loep: de superdiverse, de religieuze, de attente en de mooie stad. Verschillende steden hebben ze daarvoor bezocht, onder andere Antwerpen, Zwolle, Tilburg, Deventer, Almere en Zwolle.
De verschillende reportages zijn gebundeld in Je start in de stad en eindigt in de wijk, een extra editie van Tijdschrift voor Sociale Vraagstukken, die wordt afgesloten met een oproep voor een nieuw wijkenbeleid.

Tijdens deze virtuele stedentocht komen verschillende personen aan het woord die Engbersen en Kremer eerder spraken bij het maken van de reportages.” Terugkijken

Lees de speciale uitgave van TSV