Presentatie WRR-rapport ‘Het betere werk’ op 15 januari 2020

Woensdagavond 15 januari presenteert de WRR het afsluitende WRR-rapport Het betere werk. De nieuwe maatschappelijke opdracht in Pakhuis de Zwijger, in het bijzijn van Minister Koolmees van Sociale Zaken en werkgelegenheid.

Het betere werk

De onderzoekers Godfried Engbersen, Monique Kremer en Robert Went geven allereerst een toelichting op het rapport. Minister Koolmees zal het eerste exemplaar in ontvangst nemen en al een eerste reactie geven. Onder leiding van gespreksleider Natasja van den Berg komen vervolgens: Mariëtte Hamer (voorzitter SER), Anne Megens (adviseur AWVN), Semih Eski (voorzitter CNV Jongeren) en Tof Thissen (directeur UWV Werkbedrijf) aan het woord.

In het rapport Het betere werk pleit de WRR voor het bevorderen van goed werk door de overheid en sociale partners. Werk is goed voor het individu, de economie en de samenleving. Maar dat is vooral als het werk goed is.  In het rapport analyseert de WRR de kwaliteit van werk in ons land en kijkt daarbij naar de gevolgen van de technologisering, flexibilisering en intensivering van werk. Vervolgens doet de WRR negen aanbevelingen om goed werk voor iedereen die wil en kan werken te bevorderen.

Presentatie Het betere werk

Woensdag 15 januari 2020 – 20.00 uur
Pakhuis De Zwijger – Piet Heinkade 179 – 1019 HC Amsterdam

Aanmelden voor de bijeenkomst Het betere werk 15 januari 2020